Krůtí vývar s nočky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Renata Maroušková

Krůtí vývar s nočky
Krůtí vývar s nočky

reklama

Suroviny

Vývar:
450 gkrůtích krků (skeletu)
120 gšalotky
2snítky čerstvé petržele
100 gřapíkatého celeru na kousky
80 gpórku na kousky
100 gčerstvých hub na kousky
2bobkové listy sušené
10kuliček pepře
2snítky čerstvého tymiánu
1snítka čerstvého libečku
1 lvody
2 MLsoli
Polévka:
2mrkve na kostičky
1petržel kořenová na kostičky
50 gceleru bulvy, na kostičky
1 MLsoli
Nočky:
1/2hrnku polohrubé mouky
1vejce
špetka soli
špetka pepře
2 PLvody (dle hustoty těstíčka)

Postup

  1. Ingredience na vývar vložíme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme. Když chvátáme můžeme použít tlakový hrnec a pokud chceme poctivý tažený vývar, tak klidně pozvolna vaříme i několik hodin.
  2. Scedíme, maso necháme chvilku vychladnout a poté obereme do polévky. Přidáme zeleninu do polévky, dochutíme a vaříme. Uděláme nočky, které přes sítko vlijeme do polévky. Necháme ještě chvilku povařit.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!