Krůtí vývar s nočky
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
Vývar: | |
---|---|
450 g | krůtích krků (skeletu) |
120 g | šalotky |
2 | snítky čerstvé petržele |
100 g | řapíkatého celeru na kousky |
80 g | pórku na kousky |
100 g | čerstvých hub na kousky |
2 | bobkové listy sušené |
10 | kuliček pepře |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
1 | snítka čerstvého libečku |
1 l | vody |
2 ML | soli |
Polévka: | |
---|---|
2 | mrkve na kostičky |
1 | petržel kořenová na kostičky |
50 g | celeru bulvy, na kostičky |
1 ML | soli |
Nočky: | |
---|---|
1/2 | hrnku polohrubé mouky |
1 | vejce |
špetka soli | |
špetka pepře | |
2 PL | vody (dle hustoty těstíčka) |
Postup
- Ingredience na vývar vložíme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme. Když chvátáme můžeme použít tlakový hrnec a pokud chceme poctivý tažený vývar, tak klidně pozvolna vaříme i několik hodin.
- Scedíme, maso necháme chvilku vychladnout a poté obereme do polévky. Přidáme zeleninu do polévky, dochutíme a vaříme. Uděláme nočky, které přes sítko vlijeme do polévky. Necháme ještě chvilku povařit.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací