Kulajda
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
3 PL | másla |
3 vrchovaté PL | hladké špaldové mouky |
1 l | zeleninového vývaru (vývar budu mít den předem uvařený, voda, mrkev, petržel, celer, pórek, sůl, pep |
4 | velké salátové brambory |
1 | hrnek sušených hub |
1/2 | hrnku mléka |
1 | hrnek smetany 33% |
panák octa | |
3 PL | třtinového cukru |
4 | vejce |
velký svazek kopru | |
sůl |
Postup
V části vývaru vaříme do změknutí sušené houby. Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a osmahneme, zalijeme částí studeného vývaru a metličkou rozmícháme. Přilijeme zbytek vývaru a přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvařené houby. Vaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a mléko, ocet a cukr a povaříme. Dochutíme případně znovu octem, cukrem a solí. V hrnku rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do polévky. Na závěr přidáme nadrobno nasekaný kopr.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací