Kulajda

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Klára Šedová za rádio Signal

Kulajda
Kulajda

reklama

Suroviny

3 PLmásla
3 vrchovaté PLhladké špaldové mouky
1 lzeleninového vývaru (vývar budu mít den předem uvařený, voda, mrkev, petržel, celer, pórek, sůl, pep
4velké salátové brambory
1hrnek sušených hub
1/2hrnku mléka
1hrnek smetany 33%
panák octa
3 PLtřtinového cukru
4vejce
velký svazek kopru
sůl

Postup

V části vývaru vaříme do změknutí sušené houby. Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a osmahneme, zalijeme částí studeného vývaru a metličkou rozmícháme. Přilijeme zbytek vývaru a přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvařené houby. Vaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a mléko, ocet a cukr a povaříme. Dochutíme případně znovu octem, cukrem a solí. V hrnku rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do polévky. Na závěr přidáme nadrobno nasekaný kopr.

reklama