Kulajda se zastřeným vajíčkem
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
125 g | másla |
60 g | hladké mouky |
1,5 l | kuřecího vývaru |
4 ks | brambor |
15 ks | lišek (lesní houby) |
150 ml | octa |
1 ks | cibule |
sůl | |
pepř | |
100 g | cukru krupice |
250 ml | smetany |
1 | menší svazek kopru |
Ztracené vejce: | |
---|---|
4 | studená vejce z lednice |
150 ml | octa |
Postup
- Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme ji vývarem, dochutíme solí a přidáme houby a na kostičky nakrájené brambory. Důkladně provaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Zjemníme smetanou. Na konec přidáme čerstvě nasekaný kopr.
- V kastrůlku dáme vařit vodu. Vajíčko vyklepneme do octa a poté pomalu vlijeme do vroucí vody. Stáhneme z ohně a necháme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací