Kulajda se zastřeným vajíčkem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Václav Frič

Kulajda se zastřeným vajíčkem
Kulajda se zastřeným vajíčkem

reklama

Suroviny

125 gmásla
60 ghladké mouky
1,5 lkuřecího vývaru
4 ksbrambor
15 kslišek (lesní houby)
150 mlocta
1 kscibule
sůl
pepř
100 gcukru krupice
250 mlsmetany
1menší svazek kopru
Ztracené vejce:
4studená vejce z lednice
150 mlocta

Postup

  1. Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme ji vývarem, dochutíme solí a přidáme houby a na kostičky nakrájené brambory. Důkladně provaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Zjemníme smetanou. Na konec přidáme čerstvě nasekaný kopr.
  2. V kastrůlku dáme vařit vodu. Vajíčko vyklepneme do octa a poté pomalu vlijeme do vroucí vody. Stáhneme z ohně a necháme.

reklama