Head
- kuřecí stehno 5 ks
- máslo 80 g
- rohlík 3 ks
- řapíkatý celer 2-3 ks
- cibule 1 ks
- horká voda 100 ml
- vejce 1 ks
- kořenící směs na drůbež 1 ML
- pažitka (sekané - volitelné ) 1 PL
- sekané mandle ( - volitelné ) 30 g
- sůl 3/4 ML
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí stehna řádně osolíme. Cibuli oloupeme, stejně jako zeleninu. Cibuli nasekáme najemno, stejně tak řapíkatý celer. V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli s celerem na něm osmažíme. Vypneme plamen a hned do teplé směsi přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, vodu a zamícháme. Dochutíme solí, kořením, špetkou rozmarýnu a petrželkou. Podle chuti opepříme a přidáme vejce a opět promícháme.
- Nádivku nacpeme pod kůži kuřete. Kuře pečeme nejprve ve vyhřáté troubě (220 °C), asi po 15 minutách ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě asi hodinu. Kuře pečeme odkryté a není třeba přelévat výpekem – o vše se postará máslo v nádivce pod kůží.