Kuře na sladko s jasmínovou rýží

I hlavní chod zabodoval, i když Jiří potom přiznal, že jde o starý „komunistický“, ale prověřený recept na rádoby autentické asijské jídlo,

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jiří Pelikán

Kuře na sladko s jasmínovou rýží
Kuře na sladko s jasmínovou rýží

Suroviny

1celé kuře
špetkasůl
stolní olej
3lžíce octa
3 lžícekrupicového cukru
1lžička mletého zázvoru
5 lžicsójové omáčky
Reklama

Postup

Kuře naporcujeme, zprudka osmažíme a přilijeme ocet, který necháme vyvařit. Poté přidáme cukr a smažíme asi pět minut, poté přidáme sójovou omáčku a provaříme. Zalijeme vodou, aby bylo celé kuře pod hladinou a vaříme 30 minut. Přidáme zázvor a vaříme, dokud hladina vývaru neklesne na pět centimetrů a omáčka nezhoustne. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Reklama
Reklama