Kuřecí a vepřové medailonky s omáčkou z modrého sýra, americký brambor

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lukáš Cicu

Kuřecí a vepřové medailonky s omáčkou z modrého sýra, americký brambor
Kuřecí a vepřové medailonky s omáčkou z modrého sýra, americký brambor

Suroviny

500 gvepřové panenky
500 gkuřecího masa
500 mlsmetany 33%
250 gmodrého sýra
2 kgbrambor ve slupce
olej dle potřeby
sůl

reklama

Postup

Připravíme si hrnec s vodou, do kterého si dáme omyté brambory ve slupce a necháme je vařit cca 20 minut (do změknutí). Po uvaření brambor si je nakrájíme napůl a orestujeme ještě na pánvi. Poté si nakrájíme panenku na medailonky, taktéž i kuřecí maso, vše osolíme a každé zvlášť orestujeme na pánvi, ve které je rozpálený olej. Mezi tím si můžeme připravit pánev, na kterou si dáme modrý sýr, který se nám rozpustí, k tomu přidáme 33% smetanu. Dochutíme dle své potřeby.

reklama