Kuřecí carpaccio na lůžku trhaných salátů, bulgur se sušenými rajčaty

Tomáš tvrdil, že vše nakrájené na tenké plátky je carpaccio, to ale není celá pravda. Také by to mělo být syrové, což u kuřete nelze, maso bylo proto pečené.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tomáš Rendvanský

Kuřecí carpaccio na lůžku trhaných salátů, bulgur se sušenými rajčaty
Kuřecí carpaccio na lůžku trhaných salátů, bulgur se sušenými rajčaty

Suroviny

5kuřecích prsou
bazalkové pesto
olej
bulgur
sušená rajčata
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa naložíme do soli, pepře a bazalkového pesta.
  2. Dáme si vařit osolenou vodu na bulgur, nakrájíme si sušená rajčata na kousky a dáme do mísy, přidáme uvařený bulgur a kousek másla, promícháme a dochutíme.
  3. Naložena kuřecí prsa zprudka opečeme a naskládáme je do pekáče. Před podáváním dopečeme asi 10 minut v troubě zapnuté na 150°C.
Reklama
Reklama