Kuřecí kapsa plněná pórkem, nivou a kukuřicí připravená na medu, kari a pivu

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jan Pištělák

Kuřecí kapsa plněná pórkem, nivou a kukuřicí připravená na medu, kari a pivu
Kuřecí kapsa plněná pórkem, nivou a kukuřicí připravená na medu, kari a pivu

Suroviny

kuřecí prsa
pórek
sýr niva
kukuřice
trochu světlého piva
2lžíce medu
olivový olej
kari koření
sůl
pepř
Bramborová kaše
brambory
smetana
máslo
sůl
Reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa očistíme, odblaníme a naložíme do směsí z olivového oleje, soli, pepře, kari koření, trochu světlého piva a dvě polévkové lžíce medu. Necháme marinovat nejméně tři hodiny, lepší nechat přes noc.
  2. Kuřecí prsa vyndáme, nařízneme kapsu a plníme nivou, kukuřicí a pórkem. Kuřecí kapsy zatáhneme na pánvi a poté dáme do trouby na 20 minut na 180°C. Podáváme s bramborovou kaší.
  3. Bramborová kaše: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Měkké brambory slijeme a rozšťoucháme spolu se smetanou a máslem do hladké konzistence.
Reklama
Reklama