Kuřecí maso s bramborovo - rukolovým pyré a citronovou omáčkou

Hlavní chod byl krásně naservírovaný, jídlo hezky ozdobily estetické česnekové výhonky.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lucie Špániková

Kuřecí maso s bramborovo - rukolovým pyré a citronovou omáčkou
Kuřecí maso s bramborovo - rukolovým pyré a citronovou omáčkou

reklama

Suroviny

5kuřecích stehenních řízků
2stroužky česneku
rozmarýn
citronový tymián
olivový olej
1balení rukoly
1 kgbrambor
1sklenice mléka
máslo
citron
česnekové výhonky na ozdobu

Postup

  1. Maso opláchneme, dáme do misky, přihodíme česnek, do svazku svázaný citronový tymián, kousek rozmarýnu, pepř, sůl, citronovou kůru a vymačkanou citronovou šťávu bez pecek. Necháme cca hodinu odležet v lednici.
  2. Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na menší kousky, osolíme a uvaříme do měkka. Slijeme, přidáme kousek másla, šleháme dohladka a přidáváme horké mléko.
  3. Rukolu s olivovým olejem a trochou soli rozmixujeme do hladka. Vzniklé pesto vmícháme do již hotové bramborové kaše. Dáme jen část, aby kaše nebyla hořká.
  4. Marinované kuřecí maso i s přísadami vložíme na rozpálenou pánev a opékáme z obou stran do zlatova. Poté vložíme na cca 15-20 minut do předem vyhřáté trouby. Do výpeku v pánvi přidáme kuřecí vývar. Dochutíme dle chuti soli, pepřem nebo citronovou šťávou. Necháme provařit na menším ohni. Šťáva by měla vařením sama zhoustnout. Maso vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a servírujeme na kaši polité citronovou šťávou a ozdobené česnekovými výhonky.

reklama