Kuřecí paštička s domácím pečivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Tobořík

Kuřecí paštička s domácím pečivem
Kuřecí paštička s domácím pečivem

reklama

Suroviny

500 gkuřecích jater
1cibule
100 gslaniny
100 mlportského vína
100 mlsmetany ke šlehání
100 gmásla
3stroužky česneku
tymián
sůl
pepř
Domácí slunečnicový chléb z pekárny:
375 mlvody
30 gmásla
525 ghladké mouky (možné kombinovat s žitnou nebo špaldovou)
50 gslunečnicových semínek
5 gsušeného droždí
1/2 MLcukru
2 MLsoli

Postup

  1. Nakrájíme si nadrobno slaninu a dáme ji na pánev. Když je slanina lehce vypečená, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Poté přidáme nakrájená kuřecí játra. Když jsou játra hotová, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme portským vínem. Víno necháme odvařit a pak sundáme z plotny a začneme mixovat.
  2. Při mixování přidáváme máslo a smetanu. Když je vše rozmixováno a vznikne nám hladká kašovitá hmota, dáme ještě jednou lehce prohřát na plotnu a poté vylijeme do připravené formy a dáme ztuhnout do lednice. Zdobíme brusinkami, cibulovou marmeládou apod.
  3. Domácí slunečnicový chléb z pekárny: Veškeré ingredience vložíme do pekárny, zapneme příslušný program na pečení chleba a pekárna už vše dodělá za nás.

reklama