Suroviny
500 g | kuřecích jater |
1 | cibule |
100 g | slaniny |
100 ml | portského vína |
100 ml | smetany ke šlehání |
100 g | másla |
3 | stroužky česneku |
| tymián |
| sůl |
| pepř |
Domácí slunečnicový chléb z pekárny: |
375 ml | vody |
30 g | másla |
525 g | hladké mouky (možné kombinovat s žitnou nebo špaldovou) |
50 g | slunečnicových semínek |
5 g | sušeného droždí |
1/2 ML | cukru |
2 ML | soli |
Postup
- Nakrájíme si nadrobno slaninu a dáme ji na pánev. Když je slanina lehce vypečená, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Poté přidáme nakrájená kuřecí játra. Když jsou játra hotová, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme portským vínem. Víno necháme odvařit a pak sundáme z plotny a začneme mixovat.
- Při mixování přidáváme máslo a smetanu. Když je vše rozmixováno a vznikne nám hladká kašovitá hmota, dáme ještě jednou lehce prohřát na plotnu a poté vylijeme do připravené formy a dáme ztuhnout do lednice. Zdobíme brusinkami, cibulovou marmeládou apod.
- Domácí slunečnicový chléb z pekárny: Veškeré ingredience vložíme do pekárny, zapneme příslušný program na pečení chleba a pekárna už vše dodělá za nás.
Související témata s článkem