Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Pavel Pollák

Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

1kuřecí skelet
kořenová zelenina
1cibule
1bujon
čerstvá petržel
nové koření
bobkový list
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
500 gkuřecích jater
5vajec
majoránka
strouhanka dle potřeby
sušený česnek
vegeta
sůl
pepř

Postup

  1. Do hrnce dáme kuřecí skelet, kořenovou zeleninu, cibuli, bujon, koření a vaříme na mírném ohni 2–3 hodiny. Poté polévku scedíme, zeleninu rozmačkáme, maso nedáváme. Nakonec přidáme čerstvou petržel.
  2. Játrové knedlíčky: Kuřecí játra očistíme, natrháme nožem, přidáme vejce, majoránku, vegetu, trochu pepře, strouhanku dle potřeby a sušený česnek, zamícháme. Ze směsi tvoříme kuličky, které vaříme ve vroucí vodě.

reklama