Kuřecí prsa ve smetanové omáčce a šťouchané brambory

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Simona Postolková

Kuřecí prsa ve smetanové omáčce a šťouchané brambory
Kuřecí prsa ve smetanové omáčce a šťouchané brambory

reklama

Suroviny

5kuřecích prsíček
smetana na vaření
2sklenice nakládaných žampionů
1 - 2citróny
3střední cibule
3 PLhladké mouky
1 kgbrambor
jarní cibulka
máslo
slanina
sůl
pepř

Postup

  1. Kuřecí maso osolíme a opepříme, na rozpálené pánvi necháme zatáhnout z obou stran, poté maso přesuneme do pekáče. Ve stejné pánvičce na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme smetanou a přidáme k masu do pekáče. Dále v pánvičce osmahneme žampiony a také přidáme do pekáče. Zapékáme 10–15 minut na 180 °C. Ke konci zakapeme citronem.
  2. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, rozšťoucháme a přidáme osmaženou slaninu spolu s jarní cibulkou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!