Kuřecí roláda s dýňovým pyré

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lucie Dvořáková

Kuřecí roláda s dýňovým pyré
Kuřecí roláda s dýňovým pyré

Suroviny

4veliká kuřecí prsa
dle chutisušená rajčata
300 gšpenátu
3mozzarelly
olivový olej
2 ksdýně
dle potřebymléko
2brambory
šalotka
100 gbílého suchého vína
300 mlvývaru
1 lžícemásla
sůl
pepř

reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa ochutíme solí a potřeme olivovým olejem. Ostrým nožem nařízneme do obou kousků masa kapsu a naplníme zbylými ingrediencemi. Nevadí, pokud nevyužijeme celé množství. Několika párátky spojíme kapsy, aby se příliš nerozevíraly. Rozehřejeme pánev a necháme maso z obou stran zprudka zatáhnout. Následně můžeme maso dodělat v troubě předehřáté na 190 ˚ C. Z pánve, ve které se opékalo maso, slijeme téměř všechen zbylý tuk. Přidáme šalotku, oloupanou a nakrájenou nadrobno. Minutu až dvě na středně silném žáru mícháme, aby změkla a lehce zhnědla. Opečenou cibuli zalijeme vínem a opět promícháme. Necháme zredukovat. Obsah pánve zalijeme vývarem a necháme 3–5 minut vařit. Na konec můžeme do pánve přilít šťávu, která se mezitím uvolnila z čekajícího masa. Odstavíme, dochutíme solí, případně pepřem. Přidáme máslo a metličkou mícháme, dokud se nerozpustí – omáčce zhoustne.
  2. Dýně nakrájíme na menší čtvrtky. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru. Umístíme kousky dýně na pečicí papír a pečeme přibližně 60 minut v předehřáté troubě 190˚ C. Hotovou dýni poznáme tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou. Jakmile upečené dýně vychladnou, vydlabeme lžící dužinu a uvařené brambory umístíme do robotu a rozmixujeme úplně dohladka a přidáme mléko.

reklama