Kuřecí roláda se šťouchanými bramborami
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
3 | kuřecí prsíčka |
250 g | anglické slaniny |
2 PL | dijonské hořčice |
40 g | másla |
4 | vejce |
1 | červená paprika |
1 | hrst hrášku |
2 PL | nasekané petrželky |
barevný pepř | |
20 g | másla |
700 g | brambor |
60 g | cibule |
petržel - nať | |
máslo | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Na kousku másla připravíme vajíčka, která jsme předtím osolili a opepřili. Do mírně vychladlé vaječiny vmícháme slabé proužky červené papriky, hrášek a petrželku. Kuřecí prsa rozklepeme paličkou a obě strany osolíme a opepříme. Tu stranu, na kterou budeme klást nádivku, ještě pomažeme dijonskou hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Vaječnou směs rozložíme středem masa a zavineme. Zajistíme jehlami, párátky, popř. převážeme nití a zabalíme do alobalu, dáme do pekáče.
- Mírně podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě na 200 °C asi 30 minut. Alobal sundáme, roládu poklademe plátky másla a odkryté dopečeme dozlatova ještě asi 30–40 minut, podle měkkosti masa. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
- Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme. Brambory uvaříme v osolené vodě. Máslo rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Brambory rozšťoucháme a posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací