Kuřecí roláda se šťouchanými bramborami

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Roman Černoch

Kuřecí roláda se šťouchanými bramborami
Kuřecí roláda se šťouchanými bramborami

reklama

Suroviny

3kuřecí prsíčka
250 ganglické slaniny
2 PLdijonské hořčice
40 gmásla
4vejce
1červená paprika
1hrst hrášku
2 PLnasekané petrželky
barevný pepř
20 gmásla
700 gbrambor
60 gcibule
petržel - nať
máslo
sůl
pepř

Postup

  1. Na kousku másla připravíme vajíčka, která jsme předtím osolili a opepřili. Do mírně vychladlé vaječiny vmícháme slabé proužky červené papriky, hrášek a petrželku. Kuřecí prsa rozklepeme paličkou a obě strany osolíme a opepříme. Tu stranu, na kterou budeme klást nádivku, ještě pomažeme dijonskou hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Vaječnou směs rozložíme středem masa a zavineme. Zajistíme jehlami, párátky, popř. převážeme nití a zabalíme do alobalu, dáme do pekáče.
  2. Mírně podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě na 200 °C asi 30 minut. Alobal sundáme, roládu poklademe plátky másla a odkryté dopečeme dozlatova ještě asi 30–40 minut, podle měkkosti masa. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
  3. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme. Brambory uvaříme v osolené vodě. Máslo rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Brambory rozšťoucháme a posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!