Kuřecí steak na zeleném pepři se šťouchanými bramborami

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Dana Urbanová

Kuřecí steak na zeleném pepři se šťouchanými bramborami
Kuřecí steak na zeleném pepři se šťouchanými bramborami

reklama

Suroviny

6 kskuřecí prsa
6 lžicoleje
3 lžícesladké chilli omáčky
3 lžícerozmačkaného zeleného pepře (naloženého)
1,5 lžičkysušeného česneku
olej na opečení
sůl
pepř
Omáčka
300 mlsmetany
3-6 lžicnaloženého zeleného pepře
1,5 lžičkyhořčice
Brambory
1 kgbrambory
5 ksjarní cibulka
100 gmáslo
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
trochu slunečnicového oleje

Postup

  1. Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně dvě hodiny odležet. Po odležení prsa opečeme v rozpáleném oleji z každé strany – stačí 3–5 minut podle síly masa. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme smetanu, hořčici a pepř. Dochutíme solí a pepřem a necháme probublat. Po necelých deseti minutách servírujeme na talíř, polité omáčkou.
  2. Příloha: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a přidáme máslo. Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily. Na trošce slunečnicového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti.

reklama