Kuřecí steak se žampionovou omáčkou a gnocchi

Gnocchi nebyly koupené, jak by si někdo mohl podle receptu myslet, ale hostitelka připravila vlastní noky z bramborového těsta.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ivana Šedová

Kuřecí steak se žampionovou omáčkou a gnocchi
Kuřecí steak se žampionovou omáčkou a gnocchi

Suroviny

1 kgkuřecích prsou
250 mlsmetany 30%
1plechovka žampionů
vegeta
1lžíce škrobu
gnochi
máslo
Reklama

Postup

Kuřecí prsa ochutíme vegetou, orestujeme na másle, poté maso vyndáme a na vypek nalejeme plechovku žampionu i s nálevem, necháme prohřát. Zalijeme smetanou, přidáme kousek másla a zahustíme škrobem. Noky uvaříme, před podáváním orestujeme buď na suché pánvi, nebo na troše másla, jak to má kdo rád, a podáváme.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
7