Kuřecí vývar

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Zsolt Bari

Kuřecí vývar
Kuřecí vývar

reklama

Suroviny

celé kuře
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
1cibule
petrželová nať
těstoviny do polévky
sůl
pepř

Postup

Kuře umyjeme, do velkého hrnce napustíme studenou vodu a přidáme kuře. Vodu přivedeme k varu a stáhneme teplotu, necháme asi dvě hodiny probublávat. Přidáme sůl, pepř a polévkovou směs. Na pánvi osmažíme jednu mrkev na másle a po osmahnutí ji přidáme do vývaru, vaříme společně s kuřetem. Zhruba půl hodiny před koncem vaření přidáme nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka. Zvlášť v hrnci uvaříme těstoviny do polévky a poté podáváme s kuřecím vývarem a čerstvou petrželovou natí.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!