Kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky a nudlemi

Polévka byla trochu hustá, těstoviny hodně nabyly, ale byla chutná.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Zuzana Trávníčková

Kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky a nudlemi
Kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky a nudlemi

reklama

Suroviny

250 gkuřecího masa s kostí nebo skelety
2mrkve
2petržele
kousek celeru
nové koření
pažitka
petrželka
sůl, pepř

Postup

Do litru vody dáme do hrnce kuřecí maso nebo skelety, kořenovou zeleninu, koření a necháme vařit, dokud zelenina nezměkne a maso nebude hotové. Poté vyjmeme zeleninu i maso, vše nakrájíme a obereme, vývar přecedíme. Nakrájené maso  a zeleninu vrátíme zpět do vývaru a dochutíme. Nakoonec zavaříme domácí játrové knedlíčky, nudle uvaříme zvlášť. Podáváme dozdobené pokrájenou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

reklama