Kuřecí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Bohuslav Uhlíř

Kuřecí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
Kuřecí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny

kuřecí skelet nebo kuřecí stehna
mrkev
petržel
celer
pepř
sůl
Játrové knedlíčky
400 gkuřecích jater
1vejce
česnek
majoránka
strouhanka
sůl
pepř
Domácí nudle
polohrubá mouka
1vejce
trochu vody
sůl

reklama

Postup

  1. Kuřecí maso opláchneme a dáme do hrnce s vodou spolu s kořenovou zeleninou, osolíme a opepříme. Vývar vaříme pomalu dvě hodiny. Poté jej scedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme.
  2. Játrové knedlíčky: Játra umeleme spolu s cibulí a česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a strouhanku. Vypracujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky.
  3. Domácí nudle: Z polohrubé mouky, vejce, soli a trošky vody vypracujeme tužší těsto. Nudlové těsto rozválíme, necháme oschnout, nakrájíme nudličky, opět necháme oschnout a uvaříme zvlášť v osolené vodě.

reklama