Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Patrik Kurej

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

1/2kuřete
kořenová zelenina
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
300 gvepřových jater
2-3 PLstrouhanky
1,5 PLhladké mouky
1vejce
majoránka
česnek podle chuti
sůl
pepř

Postup

  1. Do hrnce dáme kuře, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme. Vaříme cca 2–3 hodiny, postupně vyndáme zeleninu a maso.
  2. Připravíme si játrové knedlíčky. Pomeleme játra a přidáme zbytek ingrediencí, dochutíme dle libosti. Tvarujeme knedlíčky a dáváme do čistého vývaru. Než se knedlíčky uvaří, nakrájíme si maso a zeleninu a vše vaříme dohromady cca 15 minut. Polévku dochutíme a přidáme čerstvou petrželku.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!