Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky, fritátové nudle

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Lenka Kubíčková

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky, fritátové nudle
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky, fritátové nudle

reklama

Suroviny

1,5 lvody
1kuřecí skelet
1cibule
2mrkve
1petržel
1/4celeru
3stroužky česneku
8kuliček celého pepře
4kuličky nového koření
3bobkové listy
sůl
Fritátové nudle:
150 mlmléka
2vejce
50 gpolohrubé + hladké mouky
petrželka
špetka muškátového květu
špetka kurkumy
sůl
Játrové knedlíčky:
150 gkuřecích jater
1vejce
4 PLstrouhanky
3stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř

Postup

  1. Skelet opláchneme, dáme do osolené studené vody, přidáme cibuli rozkrájenou na čtvrtky, česnek, koření, zeleninu. Přivedeme k varu, sbíráme pěnu. Po půl hodině vytáhneme zeleninu, vaříme další hodinu. Vývar přecedíme, zavaříme játrové knedlíčky, přidáme nakrájenou zeleninu. Dochutíme.
  2. Játrové knedlíčky: Játra rozmixujeme, přidáme ostatní, vytvoříme hmotu, kterou necháme 30 minut odležet. Tvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky asi 15 minut.
  3. Fritátové nudle: Ze surovin umícháme vláčné těstíčko, necháme 30 minut odležet. Smažíme palačinky. Po vychladnutí nakrájíme na proužky, které opět osmažíme v rozehřátém tuku.

reklama