Kuřecí vývar s máslovými buttony

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Michal Bajaja

Kuřecí vývar s máslovými butony
Kuřecí vývar s máslovými buttony

reklama

Suroviny

kuře
mrkev
celer
petržel
kudrnka
1vejce
polohrubá mouka
dětská krupička
1/4 másla
polévkové koření
5kuliček nového koření
10kuliček pepře celého
1bobkový list
1cibule
1stroužek česneku
sůl
pepř

Postup

  1. Dáme vařit maso, osolíme, přidáme 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, bobkový list a 1 stroužek česneku. Ve druhém hrnci si dáme vařit mrkev, celer a petržel. Až bude vývar hotový, tak ho scedíme. Do toho nakrájíme uvařenou zeleninu.
  2. Buttony připravíme tak, že rozehřejeme cca menší čtvrtku másla, které následně necháme vychladnout. Do vychlazeného másla přidáme jedno vejce, polévkové koření a jedna ku jedné polohrubou mouku a dětskou krupičku. Následně přidáme do vařícího se vývaru. Po cca 10 minutách je polévka připravena na servírování.

reklama