Játrové noky
- játra 200 g
Játrové noky
Postup přípravy
- Maso omyjeme a dáme vařit do studené vody. Případnou pěnu sesbíráme a přidáme sůl a koření. Zmírníme var a necháme hodinu vařit. Přidáme očištěnou zeleninu, ještě půl hodiny vaříme. Scedíme a uvařenou nakrájenou zeleninu vrátíme zpět do vývaru. Maso také obereme a pokrájíme a přidáme zpět do vývaru.
- Játrové noky: Játra s vejcem a česnekem rozmixujeme, přidáme krupičku a podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžící namočenou do horké polévky vykrajujeme nočky a vaříme ve vývaru, dokud nevyplavou. Délka vaření cca 5 minut.
- Domácí nudle: Ze surovin vypracuje rukama těsto, hněteme ho tak dlouho, dokud se nepřestane lepit. Z těsta vyválíme tenký plát a necháme sušit. Suchý plát nakrájíme na proužky, naskládáme na sebe a nožem řežeme nudle. Usušené nudle sypeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nezměknou.