Na dresing
- olivový olej
- sladký vinný ocet dolce agri
- dijónská hořčice
Head
- šalotka 1 kus
- směs mladých salátových listů 100 g
Na dresing
Postup přípravy
Ukrojíme 1,5 cm tlusté krajíce kváskového chleba. Plátky chleba opečeme v toustovači do zlatavé barvy. Kulatým vykrajovátkem vykrojíme kolečka z chlebové střídky (cca 8 cm v průměru). Na opečené kolečko namažeme tenkou vrstvu kachního rilletes. Připravíme jednoduchý dressing z olivového oleje, sladkého vinného octa Dolce Agri, dijonské hořčice, medu, soli a pepře. S mladými salátovými listy zálivku promícháme těsně před servírováním. Chlebové kolečko s rillettes dozdobíme tenkým plátkem šalotky, dvěma půlkami zeleného nakládaného rajčete a salátem s dressingem. Doporučené párování vína: bílé suché víno.