Květákový krém du Barry s tvarůžkem a bylinkovým olejem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: David Johánek

Květákový krém du Barry s tvarůžkem a bylinkovým olejem
Květákový krém du Barry s tvarůžkem a bylinkovým olejem

reklama

Suroviny

500 gkvětáku
12 gmásla
400 mlmléka
400 mlvývaru
80 ml33% smetany
2žloutky
110 gbílé části porku
muškátový oříšek
150 mlolivového oleje
30 gpažitky
30 gplocholistá petržel

Postup

Na másle orestujeme bílou část pórku, přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, zalijeme vývarem a mlékem, přidáme smetanu a provaříme do změknutí květáku. Zašleháme žloutky a dochutíme solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem. Poté vše rozmixujeme do hladké hmoty a jen lehce přihříváme (nevaříme!). Bylinkový olej – nasekáme bylinky, zalijeme olejem, rozmixujeme a propasírujeme přes jemné sítko. Při servisu zdobíme bylinkovým olejem, klíčky z červené řepy a nastrouhaným tvarůžkem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!