Květákový krém du Barry s tvarůžkem a bylinkovým olejem
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
500 g | květáku |
12 g | másla |
400 ml | mléka |
400 ml | vývaru |
80 ml | 33% smetany |
2 | žloutky |
110 g | bílé části porku |
muškátový oříšek | |
150 ml | olivového oleje |
30 g | pažitky |
30 g | plocholistá petržel |
sů |
Postup
Na másle orestujeme bílou část pórku, přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, zalijeme vývarem a mlékem, přidáme smetanu a provaříme do změknutí květáku. Zašleháme žloutky a dochutíme solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem. Poté vše rozmixujeme do hladké hmoty a jen lehce přihříváme (nevaříme!). Bylinkový olej – nasekáme bylinky, zalijeme olejem, rozmixujeme a propasírujeme přes jemné sítko. Při servisu zdobíme bylinkovým olejem, klíčky z červené řepy a nastrouhaným tvarůžkem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací