Kyjevský kotlet, šťouchaný brambor, zeleninová obloha

Ukrajinská specialita se zjemňuje válečkem chlazeného másla a dochucuje koprem, často plní i žampiony nebo sýrem.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Vlastimil Vincura

Kyjevský kotlet, šťouchaný brambor, zeleninová obloha
Kyjevský kotlet, šťouchaný brambor, zeleninová obloha

Suroviny

5kuřecích prsou
eidam vcelku
žampiony
šunka
máslo
kopr
brambory
150 ganglické slaniny
jarní cibulka
Reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa nařízneme na způsob kapsy, dovnitř vložíme plátek šunky, kousek tvrdého sýra, kousek másla, plátek žampionu a snítku kopru. Kapsu uzavřeme párátkem a obalíme v trojobalu. Smažíme z obou stran asi sedm minut, poté vložíme do pekáčku a dopečeme v troubě. Párátko před podáváním vyjmeme.
  2. Šťouchané brambory: Uvaříme si brambory, nakrájíme slaninu, jarní cibulku a slaninu a cibulkou osmažíme. Brambory rozdrtíme nahrubo se směsí cibulky a slaniny. Nakonec ozdobíme petrželkou a zeleninovou oblohou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama