Kysané zelí, kačení stehna a plněné bramborové knedlíky

Anežka to chtěla mít až moc dobré, proto bramborové knedlíky ještě naplnila cibulkou, masem a škvarky, pro hosty to ale bylo zbytečné.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Anežka Motyčková

Kysané zelí, kačení stehna a plněné bramborové knedlíky
Kysané zelí, kačení stehna a plněné bramborové knedlíky

Suroviny

kachních stehen
kmín
kysané zelí
cukr
sůl
Bramborový knedlík
10brambor
1vejce
10lžic hrubé mouky
krupice
uzené maso
cibule
škvarky
sůl
Reklama

Postup

  1. Kachnu večer osolíme, okmínujeme a necháme přes noc rozležet. Poté ji dáme do trouby a přikrytou pečeme hodinu a půl na 150°C. Poté otočíme a pečeme opět hodinu a půl. Ke konci otočíme a dopečeme při vyšší teplotě již odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
  2. Zelí dáme do kastrůlku, povaříme, dochutíme cukrem, solí, nakonec přidáme zásmažku.
  3. Bramborové knedlíky: Předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme jedno vejce, hrubou mouku, krupici, sůl a vypracujeme těsto. Na pánvičce osmažíme cibuli spolu se škvarky a uzeným masem a necháme vystydnout. Touto směsí pak plníme malé kulaté bramborové knedlíky, které uvaříme v osolené vodě cca 5-7 minut, než vyplavou na hladinu.
Reklama
Reklama