Kyšková buchta s jablky a brusinkami politá čokoládou

Sladká tečka nebyla tentokrát zlatým hřebem celé večeře, holkám moc nechutnala.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Robert Kunc

Kyšková buchta s jablky a brusinkami politá čokoládou
Kyšková buchta s jablky a brusinkami politá čokoládou

Suroviny

2hrnky polohrubé mouky
1/2hrnku hladké mouky
1hrnek cukru
1/4hrnku oleje
3jablka
400 gkyšky
1kakaový pudink
2 lžícekakaa
brusinky
prášek do pečiva
1 lžičkasody
1 lžičkaskořice

reklama

Postup

Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme kyšku, vejce, olej, nastrouhaná jablíčka a brusinky. Důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto, vložíme na pečicí papír a pečeme při 180°C 30 až 40 minut. Nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo hotovou polevou.

reklama