Kýta z laně na červeném víně a rozmarýnu, rýže

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Josef Brenkus

Kýta z laně na červeném víně a rozmarýnu, rýže
Kýta z laně na červeném víně a rozmarýnu, rýže

reklama

Suroviny

1 kgkýty z laně
1cibule
palička česneku
čerstvý rozmarýn
300-500 mlčerveného vína
500 mlvývaru
koření divočina
3 PLhladké mouky
sádlo
olej
sůl
pepř
Zelí:
1hlávkové červené zelí
500 gjablek
500 mlsladkého červeného vína
marmeláda
1cibule
špek
sůl
pepř

Postup

  1. Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice.
  2. Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo a 5 minut restujeme, přidáme cibule nakrájené na malé kostičky, dále naložené maso, orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí. Z hotového masa víno vydusíme na tuk, zalijeme vývarem, zahustíme jíškou připravenou ze sádla a 3 polévkové lžíce hladké mouky. Osolíme, opepříme.
  3. Zelí nakrájíme. Na pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme nakrájené zelí, jablko, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dochutíme marmeládou, solí a pepřem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!