Kýta z laně na červeném víně a rozmarýnu, rýže
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1 kg | kýty z laně |
1 | cibule |
palička česneku | |
čerstvý rozmarýn | |
300-500 ml | červeného vína |
500 ml | vývaru |
koření divočina | |
3 PL | hladké mouky |
sádlo | |
olej | |
sůl | |
pepř |
Zelí: | |
---|---|
1 | hlávkové červené zelí |
500 g | jablek |
500 ml | sladkého červeného vína |
marmeláda | |
1 | cibule |
špek | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice.
- Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo a 5 minut restujeme, přidáme cibule nakrájené na malé kostičky, dále naložené maso, orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí. Z hotového masa víno vydusíme na tuk, zalijeme vývarem, zahustíme jíškou připravenou ze sádla a 3 polévkové lžíce hladké mouky. Osolíme, opepříme.
-
Zelí nakrájíme. Na pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme nakrájené zelí, jablko, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dochutíme marmeládou, solí a pepřem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací