Laksa

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Božena Měchurová Studená

Laksa
Laksa

Suroviny

4 ksjarní cibulky nahrubo nasekané
4celé stroužky česneku
1 lžičkačerstvého zázvoru
1 lžičkaoleje
1 lzeleninového vývaru
1plechovka kokosového mléka
100 gbambusových výhonků
100 gbaby kukuřice rozkrojené na půlky
100 ghrachových lusků (můžeme nahradit houbami nebo tím, co máme rádi)
Na servírování:
150 grýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru

reklama

Postup

  1. Jarní cibulku, česnek, zázvor a kurkumu nahrubo rozmixujeme na pastu, kterou dáme na olej do hrnce a smažíme cca 3 minuty. Přidáme zeleninový vývar, přivedeme k varu a přidáme kokosové mléko. Snížíme teplotu na minimum a přidáme bambusové výhonky, baby kukuřici a hrachové lusky. Vaříme 5 minut.
  2. Mezitím uvaříme rýžové nudle dle návodu.
  3. Servírujeme: nudle rozdělíme do misek a nalejeme horkou polévku. Zdobíme čerstvým koriandrem.

reklama