Lasagne

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Michal Farník

Lasagne
Lasagne

reklama

Suroviny

500 gkuřecího masa
1/2muškátového ořechu
1sáček špenátu listového
grilovací koření
300 gžampinů
1velká smetana na vaření
300 mlmléka
300 gsýru (gouda nebo eidam)
1balíček lasagní
máslo
olej
sůl
pepř

Postup

Kuřecí maso osmažíme, dochutíme kořením, solí a pepřem. Dále na másle osmažíme houby, osolíme a opepříme. Uvaříme špenát, přidáme do hub, dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme směs k masu, nastrouháme ½ muškátového ořechu, zamícháme. Naskládáme lasagne do hlubokého plechu, proložíme směsí jednotlivá patra a pečeme v troubě na 190 °C zhruba hodinu. Ke konci zalejeme smetanou smíchanou s mlékem. Nakonec vybereme spálené vrchní kousky lasagní a nastrouháme sýr.

reklama