Lehká čočková polévka

Proč lehká? Protože nezahuštěná…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Šárka Heřmanová

Lehká čočková polévka
Lehká čočková polévka

Suroviny

200 gčočky
200 gkysaného zelí
1cibule
2stroužky česneku
150 guzeného masa
1klobása
bobkové listy
kuličky pepře
majoránka
lžíce sádla
zakysaná smetana na ozdobení
sůl
Reklama

Postup

Z masa, bobkového listu a pepře uvaříme uzený vývar, stačí 30 minut. Poté vyjmeme maso a koření. Do vývaru přidáme čočku a vaříme dalších 20 minut. Mezitím si obereme maso. Na pánvi orestujeme na sádle cibuli do zlatova. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a promícháme s cibulkou smaženou na sádle. Směs zelí a cibulky přidáme do hrnce k čočce. Povaříme dalších 10 minut. Přidáme nakrájené maso a klobásu, dochutíme solí, majoránkou a česnekem. Podáváme ozdobené lžičkou zakysané smetany.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama