Lehká usměvavá, mnou zvaná jaro léto a k tomu knedlíčky játrové, drožďové nebo oboje

Drožďové knedlíčky jsou v hostitelově rodiny velmi oblíbené. Pro jistotu soupeřům ale přidělal i játrové.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Krumpl

Lehká usměvavá, mnou zvaná jaro léto a k tomu knedlíčky játrové, drožďové nebo oboje
Lehká usměvavá, mnou zvaná jaro léto a k tomu knedlíčky játrové, drožďové nebo oboje

Suroviny

jarní kuřecí vývar
3 kuličkynové koření
2bobkový list
libeček
mražená zelenina
špetka kurkumy
2petrželky
Játrové knedlíčky
100 gvepřová jítra
100 gstrouhanky
1vejce
30 gmáslo
Drožďové knedlíčky
2kostky droždí
2stroužky česneku
1vejce
1cibule
strouhanka dle potřeby
majoránka
sůl
pepř

reklama

Postup

  1. Kuřecí vývar připravíme z bujónové kostky a ochutíme dle libosti. Přidáme mraženou zeleninu do polévky a vaříme do změknutí. Nakonec můžeme přidat i nudličky do polévky. A podáváme s drožďovými anebo játrovými knedlíčky.
  2. Játrové knedlíčky: Játra odblaníme a najemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku, vytvarujeme knedlíčky, které buď zavaříme v polévce, anebo ve vroucí vodě.
  3. Drožďové knedlíčky: Nadrobno pokrájenou cibulku zpěníme, po chvíli přidáme rozmačkané stroužky česneku a dvě kostky droždí, za stálého míchání necháme rozpustit. Směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou a po vychladnutí s pomoci strouhanky vytvarujeme kuličky, které uvaříme ve vroucí vodě, dle libosti můžeme do vody přidat kostku kuřecího bujonu.

reklama