Lehký jogurtovo-ovocný koláč

Podle Lucie dezert chutná podobně jako medovník.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Lucie Káčerova

Lehký jogurtovo-ovocný koláč
Lehký jogurtovo-ovocný koláč

Suroviny

3 balenímáslových sušenek
1/2másla
70 gmoučkový cukr
2vanilkové cukry
šťáva z 1/2 citronu
2 sáčkyželatina
1 kgřeckého jogurtu
ovoce (5 ks kiwi, bílé hrozny, maliny, jahody)
Reklama

Postup

  1. Sušenky rozdrobíme, přidáme do nich rozpuštěné máslo a pořádně promícháme. Hmotu namačkáme do dortové formy a dáme do lednice. Očistíme si kiwi, nakrájíme je na male kostky, dáme do hrnce, přidáme cukr, šťávu z citronu a necháme tak 10 minut podusit, aby kiwi trochu změklo. Necháme vychladit.
  2. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a zamícháme ji do řeckého jogurtu, do něhož jsme zamícháme dva vanilkové cukry a podušené kiwi i se šťávou. Směs vylijeme na sušenkovou směs, dáme zpět do lednice a necháme aspoň šest hodin tuhnout. Dozdobíme různými druhy čerstvého ovoce.
Reklama
Reklama