Letní ovocné nepečené řezy
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | jablek |
500 g | jahod |
500 g | borůvek |
puding (vanilkový, jahodový) | |
300 g | třtinového cukru |
500 ml | vody |
1 | citron nebo limetka |
bezlaktózové mléko | |
sušenky | |
2 | zakysané smetany |
Postup
- Připravíme si ovocne směsi. Jablečná: Nastrouhaná jablka lehce povaříme s troškou vody a cukrem, poté přidáme ve studené vodě rozmíchaný vanilkový cukr a lehce povaříme za stálého míchání do zhoustnutí, můžeme zakapat citronem.
- Jahodová: Rozmačkané jahody s cukrem lehce rozvaříme a přidáme ve studené vodě rozmíchaný jahodový pudink a zase za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ke konci zakápneme citronem.
- Borůvková: Zakysanou smetanu smícháme s rozmačkanými borůvkami.
- Na dno plechu klademe sušenky, poté vrstvíme ovocné směsi: jablková, další vrstva sušenek, jahodová, třetí vrstva sušenek, borůvková, další vrstva sušenek, zakysaná smetana a ozdoby z jahod, borůvek a citronem zakapaných dílků jablek (aby nehnědla). Dáme vychladit do ledničky. Podáváme pokrájené na řezy.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací