Letní ovocné nepečené řezy

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jana Stehlíková

Letní ovocné nepečené řezy
Letní ovocné nepečené řezy

reklama

Suroviny

500 gjablek
500 gjahod
500 gborůvek
puding (vanilkový, jahodový)
300 gtřtinového cukru
500 mlvody
1citron nebo limetka
bezlaktózové mléko
sušenky
2zakysané smetany

Postup

  1. Připravíme si ovocne směsi. Jablečná: Nastrouhaná jablka lehce povaříme s troškou vody a cukrem, poté přidáme ve studené vodě rozmíchaný vanilkový cukr a lehce povaříme za stálého míchání do zhoustnutí, můžeme zakapat citronem.
  2. Jahodová: Rozmačkané jahody s cukrem lehce rozvaříme a přidáme ve studené vodě rozmíchaný jahodový pudink a zase za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ke konci zakápneme citronem.
  3. Borůvková: Zakysanou smetanu smícháme s rozmačkanými borůvkami.
  4. Na dno plechu klademe sušenky, poté vrstvíme ovocné směsi: jablková, další vrstva sušenek, jahodová, třetí vrstva sušenek, borůvková, další vrstva sušenek, zakysaná smetana a ozdoby z jahod, borůvek a citronem zakapaných dílků jablek (aby nehnědla). Dáme vychladit do ledničky. Podáváme pokrájené na řezy.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!