Linecké cukroví
Magdalena odvedla ve finále hodně práce. Vyhrála si i se svým oblíbeným lineckým cukrovím, což ale Jana nepovažuje za klasický dezert.
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
400 g | hladké mouky |
130 g | mletého cukru |
250 g | tuku na pečení |
2 | žloutky |
vanilková esence | |
výrazná marmeláda | |
čokoláda na vaření | |
cukrové ozdoby |
Postup
Ze všech přísad kromě čokolády a marmelády vypracujeme na vále tužší těsto, které poté rozválíme na asi třímilimetrovou tloušťku. Z těsta vykrajujeme tvary, které pečeme asi pět minut na plechu v troubě vyhřáté na 250°C dorůžova. Po vychladnutí kolečka a další tvary slepíme marmeládou, částečně namočíme do roztopené čokolády a ozdobíme cukrovými ozdobami dle fantazie. Konzumovat možno ihned.