Linguine con Bottarga e ricotta mustia

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Gianfranco Coizza

Linguine con Bottarga e ricotta mustia
Linguine con Bottarga e ricotta mustia

reklama

Suroviny

280 gLinguine Gragnano
120 gBottarga
80 guzené ovčí ricotty
citronová kůra
extra panenský olivový olej
máslo
česnek
chilli papričky

Postup

Uvaříme těstoviny ve velkém množství osolené vody. Mezitím orestujeme v olivovém oleji neoloupaný česnek a chilli (obojí pak vyndáme). V již ochuceném oleji rozpustíme máslo, nastrouháme Bottargu a přidáme trochu vody z těstovin, stáhneme z ohně. Přidáme těstoviny uvařené al dente, prohodíme s citronovou kůrou a ricottou. Při servírováni na talíři zakápneme olivovým olejem, přidáme čerstvou ricottu a na tenké plátky nakrájenou Bottargu.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!