Liščí závitek

I když Petr na svém pozemku chová skutečnou živou lišku, výborný hlavní chod byl z nedávno poraženého býka. A k tomu uvařil a lákavě naservíroval šťouchané brambory.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petr Jablečník

Liščí závitek
Liščí závitek

Suroviny

zadní hovězí maso
vepřové mleté maso
paprika (nejlépe tři barvy)
domácí sýr z kravského mléka
brambory
1cibule
domácí špek
domácí škvarky
sůl
Reklama

Postup

  1. Zadní hovězí maso naklepeme na jemné plátky, na to rozprostřeme mleté maso, přidáme barevnou papriku a na špalíčky nakrájený domácí sýr. Vše řádně zavineme a podusíme, dokud maso nebude měkké.
  2. Dále si připravíme šťouchané brambory, které si nejprve oloupeme a uvaříme doměkka. Pak si osmahneme cibuli se špekem, ke konci přidáme domácí škvarky a společně rozšťoucháme s uvařenými brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama