Listový salát s avokádem a čerstvým sýrem

Místo řepy je možno použít třeba cherry rajčátka, okurku nebo přidat pomeranč či zralé mango, hrušku, opražené oříšky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Ladislav Bukva

Listový salát s avokádem a čerstvým sýrem
Listový salát s avokádem a čerstvým sýrem

reklama

Suroviny

800 glistového salátu (polníček, rukola, frisée)
endivie, tmavý kadeřávek
2zralá avokáda
2červené řepy (vařené)
180 gčerstvého kozího sýra
Zálivka
1 lžícehrubozrnné hořčice
1 lžícekremžské hořčice
1/2 lžícedijonské hořčice
2 lžícebalzamico
1 lžícemed
6 lžicolivový olej
sůl, pepř

Postup

Ingredience na zálivku si smícháme v misce, olej doporučuji přidat nakonec. Salát propláchneme, odstraníme povadlé části a natrháme, avokádo zbavíme pecky a kůry a nakrájíme na kousky (můžeme lehce pokapat citronovou šťávou), uvařenou červenou řepu oloupeme a nakrouháme třeba škrabkou na brambory. Osušené salátové listy přelijeme zálivkou, přidáme jen potřebné množství na obalení listů, pak přidáme řepu a avokádo, lehce promícháme a hned servírujeme. Na talíři vytvarujeme z čerstvého sýra noky a položíme je na salát.

reklama