Lomnická hranice s bramborovými pečánky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tomáš Tobořík

Lomnická hranice s bramborovými pečánky
Lomnická hranice s bramborovými pečánky

reklama

Suroviny

500 gkuřecích prsíček
paprika tří barev
1pórek
1cibule
1hermelín
3-5vajec (dle plátků masa)
100 gšunky
100 geidamu
tatarka, sůl, pepř
česnek
olej
Pečánky:
1 kgbrambor
olej
česnek
sůl

Postup

  1. Kuřecí prsa trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli na měsíčky a dáme smažit na olej. Postupně přidáváme ostatní nakrájenou zeleninu, dále přidáme česnek, osolíme a opepříme. Na druhé pánvi si osmažíme kuřecí prsa a dáme je na plech. Z vajec si připravíme volská oka. Když jsou tyto tři základní vrstvy hotové, začínáme kompletovat jednotlivé vrstvy na plátky masa. Vrstvy: kuřecí plátek, zeleninová vložka, plátek šunky, tatarka, hermelín, volské oko a na konec plátek eidamu. Takto připravené hranice dáme krátce do trouby nahřáté na 220 °C zapéct.
  2. Pečánky:  Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky a dáme do misky. Tam je zakápneme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a promícháme. Poté brambory naklademe na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut. Hotové opečené brambory dáme do mísy a promícháme s prolisovaným česnekem. Poté podáváme.

reklama