Losos na zázvoru, miso fazolky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kateřina Bednářová

Losos na zázvoru, miso fazolky
Losos na zázvoru, miso fazolky

reklama

Suroviny

5filetů lososa
2 PLsójové omáčky
1 PLstrouhaného čerstvého zázvoru
1 PLsezamového oleje
1stroužek česneku
Miso fazolky:
600 gzelených fazolek
stroužky česneku
3 PLsvětlé miso pasty
3 PLlimetové šťávy
1-2 ČLčekankového sirupu
3 PLkokosového oleje
1/2 ČLchilli vloček
hrst čerstvého koriandru
sůl
pepř

Postup

  1. Semínka černého sezamu a nakrájená jarní cibulka na posypání. Sójovou omáčku smícháme se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Směsí důkladně potřeme lososové filety a necháme aspoň chvilku marinovat. Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C. Filety dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 10 až 15 minut podle tloušťky filetu.
  2. Fazolkám odřízneme stopky a uvaříme je v osolené vodě. Po uvaření je přecedíme a ihned prolijeme studenou vodou. Takto si uchovají svěží zelenou barvu. Česnek prolisujeme a smícháme s limetkovou šťávou, miso pastou a tekutým kokosovým olejem. Omáčku nalijeme na fazolky, posypeme nasekaným koriandrem a vločkami chilli.

reklama