Losos na zázvoru, miso fazolky
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
5 | filetů lososa |
2 PL | sójové omáčky |
1 PL | strouhaného čerstvého zázvoru |
1 PL | sezamového oleje |
1 | stroužek česneku |
Miso fazolky: | |
---|---|
600 g | zelených fazolek |
stroužky česneku | |
3 PL | světlé miso pasty |
3 PL | limetové šťávy |
1-2 ČL | čekankového sirupu |
3 PL | kokosového oleje |
1/2 ČL | chilli vloček |
hrst čerstvého koriandru | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Semínka černého sezamu a nakrájená jarní cibulka na posypání. Sójovou omáčku smícháme se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Směsí důkladně potřeme lososové filety a necháme aspoň chvilku marinovat. Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C. Filety dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 10 až 15 minut podle tloušťky filetu.
-
Fazolkám odřízneme stopky a uvaříme je v osolené vodě. Po uvaření je přecedíme a ihned prolijeme studenou vodou. Takto si uchovají svěží zelenou barvu. Česnek prolisujeme a smícháme s limetkovou šťávou, miso pastou a tekutým kokosovým olejem. Omáčku nalijeme na fazolky, posypeme nasekaným koriandrem a vločkami chilli.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací