Miso fazolky
- fazole 600 g
Head
- sójová omáčka 2 PL
- zázvor 1 PL
Miso fazolky
- limetková šťáva 3 PL
Head
- česnek 1
Postup přípravy
- Semínka černého sezamu a nakrájená jarní cibulka na posypání. Sójovou omáčku smícháme se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Směsí důkladně potřeme lososové filety a necháme aspoň chvilku marinovat. Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C. Filety dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 10 až 15 minut podle tloušťky filetu.
- Fazolkám odřízneme stopky a uvaříme je v osolené vodě. Po uvaření je přecedíme a ihned prolijeme studenou vodou. Takto si uchovají svěží zelenou barvu. Česnek prolisujeme a smícháme s limetkovou šťávou, miso pastou a tekutým kokosovým olejem. Omáčku nalijeme na fazolky, posypeme nasekaným koriandrem a vločkami chilli.