Losos ve špenátové peřince

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lukasz Ulczok

Losos ve špenátové peřince
Losos ve špenátové peřince

reklama

Suroviny

300 gsmetanového sýra
3vejce
400 guzeného lososa
300 gčerstvého špenátu
3stroužky česneku
špetka muškátového oříšku
olivový olej
sůl
pepř
Čerstvé bylinky:
oregano
majoránka
petrželka
kopr

Postup

Čerstvý špenát lehce osmažíme na olivovém oleji. Až zmenší svůj objem, přidáme prolisovaný česnek. Dokořeníme solí, pepřem, majoránkou a muškátovým oříškem. Chvíli ještě necháme na pánvi, pak odstavujeme bokem. Bílky oddělíme od žloutků a šleháme na tuhý sníh. Žloutky přendáme do mísy. Následně nakrájíme nožem orestovaný špenát a přidáme ho do mísy ke žloutkům. Vše smícháme a přidáme ušlehaný sníh, který jemně vmícháme. Celou směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, směs narovnáme pomocí stěrky a dáme do trouby na cca 15 minut. Na ještě teplé těsto rozetřeme smetanový sýr, posypeme všechno čerstvě nasekaným koprem a pokládáme na to plátky uzeného lososa. Plát těsta srolujeme a jemně oddělíme od pečicího papíru. Nakrájíme na plátky a dozdobíme čerstvými bylinkami. Podáváme s pečivem.vej.........

reklama