Losos zapečený s parmazánem a panenka z divočiny, opečené brambory, salát z červené řepy

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Marie Součková

Losos zapečený s parmazánem a panenka z divočiny, opečené brambory, salát z červené řepy
Losos zapečený s parmazánem a panenka z divočiny, opečené brambory, salát z červené řepy

reklama

Suroviny

500 glososa
mořská sůl
koření na ryby
olivový olej
1panenka z jelena
uzený špek
koření na zvěřinu
1 kgbrambor
1 - 2červené řepy
ocet
kmín
sůl
pepř
Krusta:
1 palice česneku
100 gparmazánu
hrst mandlí
hrst bazalky
2bílky

Postup

Filety lososa osolíme mořskou solí, můžeme přidat i koření na ryby. Mezitím si připravíme krustu na rybu. Česnek rozmixujeme spolu s parmazánem, mandlemi, bazalkou a ke konci přidáme sníh ze dvou bílků. Touto směsí potřeme filety z lososa, dáme na pekáč pokapaný olivovým olejem a pečeme cca 15 minut na 180 °C. Panenku prošpikujeme, necháme zatáhnout na pánvi ze všech stran a naložíme do olivového oleje, přidáme koření na zvěřinu, sůl, kmín a pepř. Poté pečeme při 150 °C 1,5 až 2 hodiny. Brambory oloupeme, nakrájíme na slabší plátky, okořeníme mořskou solí a kořením na americké brambory. Připravíme si plech, přidáme olivový olej a pečeme na 180 °C dozlatova.

reklama