Losos zapečený s parmazánem a panenka z divočiny, opečené brambory, salát z červené řepy
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
500 g | lososa |
mořská sůl | |
koření na ryby | |
olivový olej | |
1 | panenka z jelena |
uzený špek | |
koření na zvěřinu | |
1 kg | brambor |
1 - 2 | červené řepy |
ocet | |
kmín | |
sůl | |
pepř |
Krusta: | |
---|---|
1 | palice česneku |
100 g | parmazánu |
hrst mandlí | |
hrst bazalky | |
2 | bílky |
Postup
Filety lososa osolíme mořskou solí, můžeme přidat i koření na ryby. Mezitím si připravíme krustu na rybu. Česnek rozmixujeme spolu s parmazánem, mandlemi, bazalkou a ke konci přidáme sníh ze dvou bílků. Touto směsí potřeme filety z lososa, dáme na pekáč pokapaný olivovým olejem a pečeme cca 15 minut na 180 °C. Panenku prošpikujeme, necháme zatáhnout na pánvi ze všech stran a naložíme do olivového oleje, přidáme koření na zvěřinu, sůl, kmín a pepř. Poté pečeme při 150 °C 1,5 až 2 hodiny. Brambory oloupeme, nakrájíme na slabší plátky, okořeníme mořskou solí a kořením na americké brambory. Připravíme si plech, přidáme olivový olej a pečeme na 180 °C dozlatova.