Lososový tatarák, avokádo, domácí pečivo

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Gerhard

Lososový tatarák, avokádo, domácí pečivo
Lososový tatarák, avokádo, domácí pečivo

reklama

Suroviny

500 gčerstvého lososa
2šalotky
1avokádo
sójová omáčka
cherry rajčata
limetková šťáva
hořčice
chilli
cukr
sůl
pepř
Domácí pečivo:
250 ghladké mouky
300 mlvlažné vody
17 gčerstvého droždí
1 MLcukru
2 MLsoli

Postup

  1. Domácí bageta: Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto a necháme vykynout. Na zadělání těsta používám robot. Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly, každý díl zase zpracujeme do bochánku a vyvalíme šišky. Ty dáme na šířku plechu, na kterém je papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy. Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme zhruba 22–25 minut při teplotě 210–220 °C.
  2. Tatarák: Lososa nakrájíme nadrobno, smícháme se sójovou omáčkou, limetkovou šťávou, chilli, solí, pepřem a hořčicí. Avokádo nasekáme na malé kousky a smícháme s nasekanou šalotkou, nasekanými rajčaty bez semínek, limetkovou šťávou, chilli, solí a pepřem. Vrstvíme pomocí tvořítka na talíř. Navrch zdobíme čerstvými klíčky.

reklama