Lososový tatarák s toustíky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Eva Telvaková

Lososový tatarák s toustíky
Lososový tatarák s toustíky

reklama

Suroviny

1svazek kopru
400 glososa
70 gdijonské hořčice
1citron
1 PLolivového oleje
1cibule
30kapar
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup

Filet z lososa zbavíme kůže a odstraníme kosti, nejlépe pinzetou. Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kapary posekáme nadrobno. Omytý kopr rozebereme na snítky a ty jemně pokrájíme. Dijonskou hořčici, olivový olej a šťávu z jednoho citronu v míse vyšleháme do hustšího krému. Ochutíme solí a pepřem. Nakonec všechny ingredience smícháme dohromady a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Tatarák podáváme s opečeným toastem.

reklama