Maďarská cibulačka

V maďarské cibulačce samozřejmě nesmí chybět paprika.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jan Fišar

Maďarská cibulačka
Maďarská cibulačka

Suroviny

300 gcibule
3lžíce sádla
3lžíce hladké mouky
2lžíce mleté sladké papriky
2housky
sýr na strouhání
polévkové koření
sůl

reklama

Postup

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme na půlce sádla dorůžova. Přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přisypeme papriku. Krátce zamícháme, přilejeme vodu, osolíme a vaříme asi 20 minut. Housky nakrájíme na kostičky, osmahneme a v misce promícháme s nastrouhaným sýrem. Každý si houstičky a sýr přidá podle své chuti do polévky.

reklama