Maďarská gulášová polévka

Alžběta připravila něco mezi kotlíkovým gulášem a polévkou, pikantní polévka hostům chutnala.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Alžběta Pokorná

Maďarská gulášová polévka
Maďarská gulášová polévka

Suroviny

600 ghovězího předního masa
400 gbrambor
1cibule
3 lžíceoleje
1/2 lžičkykmínu
1 stroužekčesneku
sladká mletá paprika
1mrkev
1petržel
sůl
1středně velké rajče
2červené kapie
Reklama

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mrkev na nudličky a květák rozebereme na růžičky. Kuřecí prsíčka zprudka osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme mrkev, květák, cibuli, a ještě chvíli vše restujeme dorůžova. Přidáme kuřecí vývar, promícháme a uvedeme do varu. Do polévky dále přidáme těstoviny, znovu uvedeme do varu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme ještě asi 10 minut. Podle chuti přidáme sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama