Maďarská obložená mísa s domácím maďarským chlebem

Alžběta si přivezla originální maďarské klobásky a naloženou zeleninu. To jen naservírovala, na její bílý chléb se ale hosté dost načekali…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Alžběta Pokorná

Maďarská obložená mísa s domácím maďarským chlebem
Maďarská obložená mísa s domácím maďarským chlebem

Suroviny

500 gpolohrubé mouky
1lžička krystalového cukru
lžička soli
260 mlvlažné vody
7 gsušené kvasnice
40 gmásla
1vejce
1-2 lžícemléka
Reklama

Postup

Domácí maďarský chléb: V misce smícháme prosetou mouku, sůl, cukr a kvasnice, promícháme a přidáme vlažnou vodu a máslo. Potom necháme těsto vypracovat kuchyňským robotem asi 15 minut. Těsto můžeme míchat i ručně, ale bude to trvat déle. Hotové těsto dáme na plech anebo dáme do formy na chleba. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 50 minut. Před pečením chléb potřeme mlékem a rozšlehaným vajíčkem, aby vznikla křupavá kůrka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 40-45 minut. Chléb podáváme k obložené míse s maďarskými uzeninami a kyselými okurkami a naloženými papričkami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama