Maďarský guláš a karlovarský knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petra Nová

Maďarský guláš a karlovarský knedlík
Maďarský guláš a karlovarský knedlík

reklama

Suroviny

cca 1-1,5 kghovězího a vepřového masa
1kapie
1chilli paprička
2cibule
červená paprika
sůl
pepř
Karlovarský knedlík:
250 gstarší housky
2vejce
muškátový oříšek
2 dclmléka
100 ghrubé mouky
pepř mletý
petrželka
sůl

Postup

  1. Osmahneme cibuli, přidáme na kostičky pokrájené maso, dáme vše do papiňáku, přidáme kapii, červenou papriku, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Ke konci můžeme dochutit chilli papričkou.
  2. Karlovarský knedlík: Starší housky nakrájíme na kostičky. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme šišky a zabalíme do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20–25 minut vařit.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!